Boksen: "The noble art of self defence"

Boksen is een van de oudste sporten die we kennen. De Grieken en Romeinen beoefenden het al. Boksen is ook al heel lang een olympische sport. En wie heeft er nog nooit van gehoord van wereldkampioenen Mohammed Ali en Mike Tyson, grote namen in de bokssport. Boksen kan door iedere jongen of meisje vanaf 10 jaar worden beoefend. De training is veelzijdig, absoluut veilig en blessure vrij. Boksen is een spel van verdedigen en ontwijken, het eerlijke spel van man tegen man, de kunst, sommigen zeggen wetenschap van het vechten met vuisten en handschoenen. Boksen kan op verschillende manieren worden beoefend.

 

Boksen als conditie training

Velen die hun conditie willen verbeteren of hun lichamelijke conditie willen behouden kiezen juist het boksen als de veelzijdige training bij uitstek. Een goede, methodische opgebouwde bokstraining geeft de beste lichamelijke conditie; het verbeteren van het uithoudingsvermogen, vergroot de kracht en bevordert de werking van hart, longen en bloedsomloop.

 

Boksen als spel

Het geeft vreugde door de snelle bewegingen en de strijd. Het is een fascinerend en veelzijdig spel, waarbij beoefenaars elkaar niet moedwillig zullen kwetsen. Een spel van geven en nemen.

 

Boksen als verdediging

Van oudsher is boksen "the noble art of self defence" ofwel de edele kunst om je te verdedigen. Juist in deze tijd, vol agressie, staan de verdedigingssporten weer in de belangstelling. De waarde hiervan is zeer groot.

 

Boksen als wedstrijdsport

Boksen is een van de zwaarste sporten die er is. Het stelt zeer hoge eisen aan de lichamelijke conditie van de sportman. Wedstrijd boksen is een eerlijke strijd van gelijkwaardige sporters die goed getraind, de kunst van het aanvallen en verdedigen moeten beheersen. Een bokser gaat de ring in om te winnen, maar niet om zijn tegenstander moedwillig pijn te doen.