Apollo boxing Heusden-Zolder

De bokssport een zeer veelzijdige sport die veel discipline, wederzijds respect, volharding en zelfbeheersing vergt. Dit zijn dan ook kernbegrippen die we binnen onze club van elk lid verwachten. dit zijn ook eigenschappen die we allemaal nodig hebben in het dagelijks leven. Een goede groepssfeer primeert boven haantjesgedrag en individualiteit. Hier wordt dan ook veel waarde aan gehecht tijdens de trainingen en in de ring maar ook erbuiten. De sterke opvoedende waarde van de bokssport zoals die in onze club beoefend wordt, is een belangrijke pijler waarop onze werking gebaseerd is. Niet het individu staat centraal maar de groep, niet de prestatie maar de inzet.

De club werd in het verleden volledig gedragen door de gemeentelijke en provinciale ondersteuning. Nu is de club eindelijk uitgegroeid tot een zelfstandige sportclub.

Apollo Boxing kan steunen op goede, pedagogische onderlegde trainers met behoorlijk wat ervaring en aanzien in de bokswereld.

 

Project 'Opboksen'

Omdat Apollo Boxing veel meer te bieden heeft dan enkel het boksen als sportbeoefening staat Apollo volledig achter het project 'Opboksen'? Het project 'Opboksen' is een samenwerkingsverband tussen de Provinciale sportdienst en de lokale sport-, jeugd-, en integratiediensten van de gemeenten Dilsen-Stokkem, Genk, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Heusden-Zolder. Dit project wil naast het verkennen en uitbreiden van de eigen fysieke grenzen , het verfijnen van technieken, ook wekelijkse bokstrainingen en maandelijkse interclubontmoetingen aanbieden, dit is een uniek kader om sociale vaardigheden te ontwikkelen.

 

Lidgeld

Het jaarlijks lidgeld is beperkt zodat iedereen de mogelijkheid heeft zich bij de club aan te sluiten. Het lidgeld bedraagt €60 per jaar. Inbegrepen zijn de jaarlijkse verzekeringen en de lessen gegeven door gediplomeerde trainers. Uiteraard worden tijdens de traingingen steeds stootkussens, bokszakken, enz. voor gemeenschappelijk gebruik voorzien door de club. Doordat de club materiaal zoals bokshandschoenen, springtouwtjes ed. gezamenlijk aankoopt kan het nodige materiaal steeds aan gunstige prijzen aan de leden aangeboden worden.